top of page

Tortilla z gyrosem

czas:

20 minut

liczba porcji:

2 porcje

Składniki:

  • 4 tortille pszenne

  • 8 liści sałaty masłowej i/lub świeży szpinak

  • 1 pomidor

  • 1 opakowanie roślinnego gyrosa Planty

  • 1 mała czerwona cebula

  • ulubiony sos (polecamy jogurt roślinny z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku!)

  • opcjonalnie prażone ziarna słonecznika do smaku

Przygotowanie:

Krok 1

Gyros roślinny Planty podsmaż na patelni na oleju rzepakowym (ok. 5 minut) lub jeśli wolisz – podgrzej w bulionie warzywnym w małym rondelku. W tym przypadku gyros gotuj ok. 5 minut.


Krok 2

Pokrój wszystkie warzywa według upodobania.


Krok 3

Tortillę pszenną podgrzej na gorącej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.


Krok 4

Gorącą tortillę wypełnij warzywami, gyrosem i ulubionym sosem. Smacznego!

bottom of page