top of page
Składniki:
4 tortille pszenne
8 liści sałaty masłowej i/lub świeży szpinak
1 pomidor
1 opakowanie roślinnego gyrosa Planty
1 mała czerwona cebula
ulubiony sos (polecamy jogurt roślinny z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku!)
opcjonalnie prażone ziarna słonecznika do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Gyros roślinny Planty podsmaż na patelni na oleju rzepakowym (ok. 5 minut) lub jeśli wolisz – podgrzej w bulionie warzywnym w małym rondelku. W tym przypadku gyros gotuj ok. 5 minut.
Krok 2
Pokrój wszystkie warzywa według upodobania.
Krok 3
Tortillę pszenną podgrzej na gorącej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
Krok 4
Gorącą tortillę wypełnij warzywami, gyrosem i ulubionym sosem. Smacznego!
bottom of page